Jacob Salmon

Et bid i det sure æble?

In rådgivning on 17. februar 2011 at 23:07

Årh nej, tænker du sikkert. Ikke igen!

Men jo lad os lige tage den igen. Find en behagelig position – siddende, liggende ller stående – og prøv så at læse teksten højt en gang til:

Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes.

The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.

About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They invent. They imagine. They heal. They explore. They create. They inspire. They push the human race forward.

Maybe they have to be crazy.

How else can you stare at an empty canvas and see a work of art? Or sit in silence and hear a song that’s never been written? Or gaze at a red planet and see a laboratory on wheels?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

(Apple, Think Different, 1997)

Hmm, hvordan smager ordene i dag?  Og hvordan matcher de os såkaldte konsulenter? Er vi og tør vi være crazy nok til ikke at falde i med vores strømlinede laptops  eller være akkurat så frække og kreative som de Mac Books nogen har erhvervet sig?

Er vi blevet lineære gentagelser som blot fastholder os selv og vores kunder i verden som den var og som vi tror den er, eller tør vi udvise disrespekt for status quo?

Er vi dem der kigger med beundring eller afsky på de skøre eller er vi dem der bliver kigget på, citeret, grint af, spyttet på eller ligefrem beundret?

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over vores stand, men tror, at vi alle har godt af at bide i det sure/søde æble (læse teksten) igen og igen for at holde os selv til ilden, og om ikke andet så for at lægge afstand til de skøre og holde fast i at dem vi er og de ting vi siger er de rigtige.

Think differently!

 1. Nu vil jeg ikke kommentere det egentlige spørgsmål i dit indlæg.

  Undrer mig bare over at det nu er “… The misfits. The rebels. The troublemakers.” der kontrollerer folks telefoner etc. Og f.eks. udelukker en forholdsvis uskyldig Side 9 pige.

  De har lanceret deres egen 1984…

  Rune

  • Ja, du har helt ret. Meningerne om Apple er sikkert ikke helt entydige. Og jeg er hverken for- eller bagtaler for nævnte firma.

   Teksten blev skrevet i 1997 og det er dens nerve og dens budskab jeg forholder mig til. Jeg forholder mig ikke til Apple endsige deres omgang eller mangel på samme med Side 9 piger, hvis skyld jeg ikke har nogen viden om.

   God weekend!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: