Jacob Salmon

Måske skal vi prøve at kalde det noget andet……

In Forretningsmodeller, Ledelse, Metoder on 5. februar 2011 at 10:43

Det skal virke i hverdagen – altså det vi arbejder med i virksomhederne, og den øvelse er svær. Det er efterhånden mange år siden det blev klart. Man må have tænkt, at hvis nu vi prøver at kalde det implementering, vil det måske hjælpe, men op igennem 90’erne og 00’erne har det set ud til det stadig er lige svært. Så det er nok et andet navn der skal til – ”Eksekvering”. Det er et godt navn! Det er sådan lidt skarpere og signalerer mere handling og kraft, så skal det nok lykkes at få strategien ført ud i livet, gennemført forandringerne og få værdierne til at leve.

Nu har jeg været rundt i hos kunderne igen og det er da blevet bedre hen ad vejen, men der mangler stadig noget – særligt på strategi og forretningsudvikling. Så jeg tænkte på at udskrive en konkurrence, så vi kan finde et nyt navn til det der med ” at få det til at virke…”.

Hvor vil jeg hen? Jo, der er et budskab og det er, at de mange navne fra managementindustrien nok ikke er dem der har flyttet noget men arbejdet med ledelse, strukturer og systemer der har gjort den afgørende forskel.

I min virksomhed har vi to kerneydelser – nemlig strategi og forretningsudvikling, samt projektledelse. Efter at have beskæftiget mig med de to områder i nogle år er der noget som undrer. I litteraturen, på læreranstalterne, hos konsulenterne og i virksomhedernes ledelser lærer disse to områder forbavsende lidt af hinanden. Det er sikkert klassiske konflikter: salg overfor udvikling, mål overfor proces, maskiner mod mennesker (find selv på flere).

Hvis vi nu siger, at direktørens (eneste) projekt er at udvikle strategien og gennemføre den. Hvis hun systematisk arbejder med mål, målnedbrydning, interessenter, risici, kommunikation, estimering i sin planlægning og stramt styrede iterative processer i forhold til at drive gennemførelsen af strategien, så vil vi se langt større succes. Faktisk har såvel den klassiske som den moderne projektstyringstankegang en unik værktøjskasse til ”at få det til at virke…”

Måske er det bare for simpelt og for konkret i managementverdenen, hvor man hellere beskæftiger sig med overordnede forståelsesmodeller, som vi alle kan nikke til…… At projektverdenen så også kan lære en hel del af dem, der arbejder med mennesker og organisationer er en anden sag, men det gemmer vi til en anden gang.

Poul Kristian Mouritsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: