Jacob Salmon

Hvorfor hedder det 13. Etage?

In Ikke kategoriseret on 5. oktober 2010 at 08:13

Navnet 13. Etage er inspireret af et paradoks ved et af det moderne samfunds mest imponerende arkitektoniske ikoner, metropolernes højhuse der rager op over alt andet som et symbol på menneskelig formåen. Paradokset er, at skyskraberne på den ene side er baseret på rationel ingeniørkunst og på den anden side ofte har en pudsig form for overtro bygget ind i selve højhusets funktionalitet: Elevator producenten Otis vurderer ifølge Wikipedia,  at op imod 85% af verdens højhuse med elevatorer ikke har en 13. Etage – pga simpel overtro.

Mange af verdens allerstørste virksomheders hovedkontorer, som ofte er højhusenes beboere, mangler altså en hel etage fordi ejerne af bygningen ikke har haft modet eller viljen til at kalde tingene ved deres rette navn: Disse højhuse har jo selvfølgelig en 13. etage hvis man tæller efter, den hedder bare 14 istedet.

13. Etage er altså stedet som ikke findes og derfor mangler i alverdens virksomheder, og som visonære konsulenter og ledere bør kræve bliver etableret. Det bør vi fordi der er brug for et rum i dagens moderne virksomhed eller organisation, hvor der startes samtaler og lanceres ideer som forstyrer, irriterer og inspirerer de andre etager.

– salmon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: